"Δεν φανταζόμουν ποτέ...

...ότι η δομή της ζωής μου που με τόσο φροντίδα και κόπο έχω  φτιάξει, θα μου πρόσφερε από την μία τόση χαρά και ολοκλήρωση, αλλά από την άλλη θα μου δημιουργούσε τόσο δυσεπίλυτα και σοβαρά προβλήματα.

Οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί και το άγχος μετά από λίγο γίνονται παλιοί σύντροφοι που σε ακολουθούν παντού και τους  συνηθίζεις σε τέτοιο βαθμό που πια δεν σε ενοχλούν γιατί αποτελούν την ρουτίνα σου. Οι υποχρεώσεις συνεχώς αυξάνονται και με κάποιο περίεργο τρόπο όσο και να αυξηθούν, βρίσκουν πάντα χώρο σε ένα ήδη ασφυκτικά φορτωμένο πρόγραμμα.

Όλα αυτά με ύπουλο τρόπο γίνονται συνήθεια, τρόπος ζωής και σε αποσυνδέουν, σε αποδομούν λίγο -λίγο, κύτταρο–κύτταρο, συνήθεια–συνήθεια, μέχρι που κάποια μέρα έχεις αλλάξει τόσο ριζικά που δεν θυμίζεις πια τίποτα από τον παλιό σου εαυτό. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η τόσο ριζική αλλαγή επειδή συντελείται λίγο-λίγο, δεν γίνεται αντιληπτή από σένα.

Ο κος Ζερβός με βοήθησε να καταλάβω ακριβώς τι μου συμβαίνει, πράγμα πολύ  δύσκολο, εφόσον καταρχήν πρέπει να αναγνωρίσεις ότι η οπτική σου είναι διαστρεβλωμένη και δεύτερον να αποδομήσεις την θαλπωρή της γνώριμης και οικείας σου ρουτίνας και να ξαναχτίσεις την δομή της καθημερινότητας σου από την αρχή. Το μυαλό  αντιτίθεται σθεναρά σε αυτή την αλλαγή και χρειάζεται κόπος και χρόνος για να συνδεθείς ξανά με τον εαυτό σου. Στο βωμό αυτής της αλλαγής πρέπει να μετακινήσεις προτεραιότητες, ανθρώπους, σχέσεις, και να κάνεις χώρο για εσένα.

Ακόμη το δουλεύω, το προσπαθώ, πολλές φορές καταφεύγω στην παλιά εύκολη ρουτίνα όπου απλά τρέχεις και πιέζεσαι και ξεχνάς δομές και αναπνοές…

Παρόλ’ αυτά πια έχω επίγνωση του τι μου συμβαίνει, δεν είμαι απλά θεατής, και προσπαθώ να δράσω και να αλλάξω οτιδήποτε με βλάπτει.

Η προσέγγιση του κου Ζερβού είναι ανθρώπινη, ζεστή και ουσιαστική. Σε μια εποχή που οι «ειδικοί, διαιτολόγοι–διατροφολόγοι» στον βωμό των εντυπώσεων παρέχουν στείρες γρήγορες και παροδικές λύσεις, ο  κος Ζερβός κοιτάει με τον φακό του βαθειά στην ρίζα του προβλήματος και προσπαθεί να αφυπνίσει έναν παλιό κοιμισμένο, όμορφο εαυτό.”

Χριστίνα Κ.