" Ήταν θυμάμαι...

...Νοέμβριος του 2004, που επιστρέφοντας σπίτι από μια επίσκεψη στην καρδιολόγο μου (είχα προβλήματα υπέρτασης, λόγω προφανώς του σωματικού μου βάρους) είχα πάρει την απόφαση να βρώ ένα διατροφολόγο που θα με βοηθούσε να χάσω το επί πλέον βάρος μου, που ήταν 50 κιλά.

Ενας φίλος μου σύστησε εσένα. Ετσι ήρθαμε σε επαφή και ξεκινήσαμε την συνεργασία, γιατί μια τέτοια ιστορία απαιτεί πράγματι συνεργασία, που από σένα ήταν η καθοδήγηση, η υποστήριξη, η εμψύχωση και από μένα η πειθαρχία.

 Ο στόχος της απώλειας του παραπανίσιου βάρους έγινε σε διάστημα 15 μηνών και ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ 50 κιλά και φυσικά είχαν εξαφανιστεί τα προβλήματα υπέρτασης.

Οφείλω να ομολογήσω ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της  συνεργασίας αυτής δεν κουράστηκα καθόλου, δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω. Ηταν ευχάριστη, ήταν φιλική.

Θυμάμαι ότι σε ρωτούσα τι θα τρώω μετά την επίτευξη του στόχου. Τι αφελής ερώτηση αλήθεια. Φυσικά δεν έπαιρνα καμιά απάντηση. Η απάντηση ήρθε μόνη της. Απλά άλλαξαν οι διατροφικές συνήθειες και γνώσεις κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έτσι που να διατηρώ το νέο σωματικό μου βάρος.

Το μυστικό για τη διατήρηση του σωματικού βάρους είναι να μην χαλαρώνω για πολύ. Αν σε κάποια γιορτή η κάποια έξοδο θα φάω, θα πιώ για μια δυό μέρες, την επομένη θα επανέλθω σ’ αυτά που έμαθα, σ΄ αυτά που συνήθησα.

Κωνσταντίνε σε θεωρώ φίλο και σ’ ευχαριστώ για μια ακόμη φορά”

Ερνέστος Στ.