"Η αλλαγή ήρθε από μέσα...

Δίπλα στο όνομα Κωνσταντίνος Ζερβός, θα ήθελα να βάλω τις λέξεις φιλία, συνεργασία, εμπιστοσύνη. Νομίζω πως χαρακτηρίζουν απόλυτα τον άνθρωπο τον οποίο γνώρισα ανήμερα της ονομαστικής μου εορτής. Από το πρώτο τηλεφώνημα κατάλαβα, πως η μελλοντική συνεργασία μας δεν θα είχε πολλά κοινά με προηγούμενες εμπειρίες.

Όπως κάθε νέα αρχή, έτσι κι αυτή ξεκίνησε με αρκετές αμφιβολίες για την τελική έκβασή της. Διαφορετική καθοδήγηση, μεγαλύτερο πάθος, και συστηματική συγκέντρωση στο υφιστάμενο διατροφικό μου προφίλ. Όλα προσαρμόστηκαν πάνω στις επιθυμίες μου. Σημαντικότερη συμβουλή η άσκηση, η επιμονή, και η συζήτηση. Συζήτηση με τον εαυτό μου.  Μέσα σε περίπου έξι μήνες καταφέραμε παρέα να αναδείξουμε έναν καινούριο άνθρωπο. Η αλλαγή ήρθε από μέσα

Οι συζητήσεις ατελείωτες. Η ευκολία επικοινωνίας και ανοίγματος ψυχής νομίζω είναι και το μυστικό της επιτυχίας του. Οι συμβουλές του ακόμη ηχούν στα αυτιά μου και με συντροφεύουν. «Πόσο πραγματικά το θέλεις;», «Δεν υπάρχει τέλος σε αυτές τις επιλογές», «Υπομονή και θα έρθουν και τα αποτελέσματα» είναι μόνο μερικές από αυτές. Μακάρι να μείνουν για πάντα όλα αυτά στο μυαλό. Δεν σταμάτησε ποτέ να μου επισημαίνει, ότι είναι διαθέσιμος για οποιαδήποτε απορία – συμβουλή 24/7. Άλλο ένα στοιχείο που εκτίμησα δεόντως.

Δεν υπάρχει, ειλικρινά, κάτι αρνητικό το οποίο θα ήθελα να επισημάνω. Δεν υπήρχε κάποιο εμπόδιο για το οποίο δεν βρήκαμε λύση. Όλα έρχονται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Υπήρξαν δυσκολίες τις οποίες προσπεράσαμε κυρίως λόγω της ψυχραιμίας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Κωνσταντίνε συνέχισε αυτό που κάνεις, είσαι πραγματικά ένας πολύ καλός συνεργάτης - δάσκαλος! Σ ευχαριστώ πολύ για την αξιομνημόνευτη συνεργασία μας, κι εύχομαι στο μέλλον να βρεις την αναγνώριση σε ακόμη περισσότερα πρόσωπα. Εύχομαι να έχεις πολλές επιτυχίες και στο ερευνητικό σου έργο. Η όρεξη και η αγάπη για το επάγγελμά σου είμαι σίγουρη πως θα αντικατοπτριστούν και εκεί! Ελπίζω να έχω την χαρά στο μέλλον να ξαναϊδωθούμε!"

I.M.